• Un total de 86 allotjaments turístics, que formen part de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona ( ATA),  s’han inscrit per participar enguany als Premis Gironins d’Apartaments i Vil·les de Vacances que l’entitat concedirà per segon any consecutiu. Els guardons es van impulsar l’any passat coincidint amb el 25è aniversari d’ATA. 
 • L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) ha detectat un augment de l’allotjament turístic il·legal dirigit als turistes estrangers, sobretot francesos.  Els habitatges d’ús turístic associats a l’entitat han registrat aquesta temporada una davallada en l’ocupació de fins al 10 per cent dels turistes procedents de França i ATA ho atribueix, principalment, a l’increment de l’oferta il·legal destinada a aquest col·lectiu.  
 • La Plataforma d’Habitatges d’Ús Turístic (HUT) de Lloret de Mar, que té el suport de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona (ATA), denuncia que les plaques identificatives instal·lades en les façanes dels allotjaments  han fet disparar aquest estiu de forma alarmant el nombre de robatoris a l’interior dels HUTS. 

  L’entitat ha comptabilitzat  28 robatori i dos intents de robatori en els HUTS de Lloret que gestiona mentre que la temporada anterior en van ser 12.
 • L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona ( ATA) denuncia que l’intrusisme al sector lluny de disminuir està evolucionant cap a noves vies, com ara les xarxes socials o el whatsapp, a través de les quals molts propietaris lloguen els seus apartaments turístics sense cap control de la professionalitat del servei i del producte que s’ofereix al client. L’ATA manté que entre els propietaris que s’ha detectat que operen fora de la llei a través d’aquests nous canals hi ha els que no tenen l’apartament donat d’alta al registre oficial de la Generalitat, i d’altres que sí que el tenen registrat però no fan les seves corresponents declaracions  a Hisenda i de la taxa turística.


 • L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona ( ATA) i la Plataforma, que agrupa una dotzena d’empreses gestores d’habitatges d’ús turístic a Lloret de Mar, han acordat iniciar una ronda de reunions amb diferents partits polítics que concorren a les properes eleccions municipals a Lloret de Mar per demanar-los, entre d’altres, que incorporin als seus programes electorals accions per lluitar amb contundència contra les persones que duen a terme aquesta activitat sense tenir-la legalitzada.
 • Llogar un apartament turístic o una casa per passar-hi  les  vacances és per a moltes famílies la millor opció. Si encara no coneixes quins són els seus avantatges, a continuació et presenten deu motius  per escollir aquest tipus d’allotjaments legalment establerts per a ser llogats a nivell turístic.
 • Premi G! per a Lluís Torrent

  divendres, 1 de març de 2019

  Lluís Torrent, expresident i fundador d’ATA i expresident de Federatur, ha estat guardonat  amb el Premi G! de turisme que reconeix la seva trajectòria i dedicació en el desenvolupament del turisme a les comarques gironines. 

 • L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona i la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona han acordat impartir  formació específica del sector. Es tracta de la primera Facultat de l’Estat espanyol que du a terme uns estudis  centrats en l’àmbit dels apartaments turístics.

 • L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona ha entregat 2.000 euros que ha recollit durant la campanya de col·laboració amb el projecte solidari “Pell amb Pell” de la Unitat de Neonatologia de l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta que té per objectiu  millorar el pronòstic dels nadons ingressats a la unitat de cures intensives neonatals, especialment dels nadons més prematurs i dels que presenten major gravetat al néixer. La campanya es va obrir coincidint amb l’acte de celebració del 25 aniversari de l’entitat que es va celebrar el passat mes d’octubre.  

   

 • L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona ha lliurat, durant l’acte de celebració del seu 25è aniversari, els Premis Gironins d’Apartaments i Vil·les de Vacances que s’impulsen per primera vegada amb l’objectiu de mostrar la diversitat, la qualitat i l’excel·lència dels apartaments i dels habitatges d’ús turístic de les comarques gironines i reconèixer la professionalitat de les empreses i persones que els  gestionen.


 • Una vintena d’agències que gestionen habitatges d’ús turístic a Lloret de Mar ha decidit unir-se i crear una plataforma per pressionar l’Ajuntament del municipi a que actuï amb contundència contra les persones que duen a terme aquesta activitat sense tenir-la legalitzada. També s’ofereixen per col·laborar amb el consistori en aquesta lluita i demanen que deixi de castigar als professionals que fan les coses ben fetes. La plataforma compta amb el suport de lAssociació Turística d’Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona ( ATA).

 • L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) ha impulsat els PREMIS GIRONINS D’APARTAMENTS I VIL.LES DE VACANCES que tenen per objectiu mostrar la diversitat, l’excel.lència i la professionalitat de les persones que gestionen aquest tipus d’allotjament turístic. Aquests guardons estan inspirants en els HOLIDAY HOME AWARDS de l’European Holiday Home Assotiation ( EHHA) i són el punt de partida als actes que aquest any durà a terme l’Associació per commemorar els seus 25 anys d'existència. 

 • L’Associació Turística  d’Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona (ATA) ha dut a terme a Llançà una jornada per conscienciar a propietaris i gestors  d’apartaments i habitatges d’ús turístic (HUT), i a totes les persones interessades, de la necessitat de tenir-los legalitzats. Una de les prioritats d’ATA és la lluita contra l’intrusisme i jornades com aquesta són una bona eina  per tal d’aconseguir el màxim d’apartaments turístics regularitzats a les comarques gironines. La sessió, que s’ha dut a terme a l’Oficina de Turisme de Llançà, ha anat a càrrec de la gerent d’ATA, Àngela Galceran i ha comptat amb la presència del  regidor de Turisme, Joan Carles Mora.

   

 • No hay demanda: ¡Bajemos tarifas!,

  dilluns, 19 de març de 2018

  No hay demanda: ¡Bajemos tarifas! 

  Interessant article de TecnoHotel que davant una situació d'estancament de vendes o de lloguer turístic planteja un seguit de claus a tenir en compte com ara: 

  Fer una anàlisi de l'històric de la nostra empresa

  Analitzar la nostra competència

  Analitzar el mercat

  Analitzar el nostre producte i diferenciar-nos

  Podeu llegir l'article aquí

 • L’Associació Turística d'Apartaments Costa Brava Pirineu de Girona ( ATA) posa en marxa un fòrum de debat per als associats per poder intercanviar opinions, temes de treball i qualsevol qüestió que sigui d’interès per al nostre sector.

 • Els Apartaments Plaça del Vi de Girona han rebut les cinc claus, la màxima distinció que un habitatge d’ús turístic pot rebre a Catalunya. Aquest reconeixement destaca la qualitat i el confort d’aquests apartaments, la seva ubicació clau, el mobiliari i parament, la funcionalitat dels serveis complementaris que ofereixen així com la informació turística de Girona que transmeten els seus responsables als visitants basada en la cultura, la gastronomia i la història. Les claus que concedeixen la Generalitat equivalen a les estrelles dels hotels, o les espigues de les cases rurals, i identifiquen i classifiquen els allotjaments segons les seves prestacions i els serveis oferts.

   

 • L'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava Pirineu de Girona (ATA), l’agrupació de comerciants Girona Centre Eix Comercial, i l’associació d’Hostaleria i Restauració de Girona van organitzar el passat 12 de febrer, a l'Hotel Carlemany, una interessant jornada per abordar la implantació de la nova Llei Orgànica de Protecció de Dades i altres aspectes derivats, vinculats a la seguretat informàtica dels negocis.  Hi van assistir més de 60 empresaris del sector de l'allotjaments turístic, del comerç i de la restauració i va anar a càrrec de ponents que formen part del club col.laborador d'ATA.

 • L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona ( ATA) valora molt positivament que la Generalitat hagi acceptat quasi totes les al·legacions presentades, per part del sector, al projecte de Decret del Reglament de Turisme de Catalunya elaborat per la Direcció General de Turisme. Les al·legacions les va presentar,  en defensa del sector, la Federació Catalana d’Apartaments Turístics ( FEDERATUR) de la qual l’ATA en forma part. I degut a  les importants i molt perjudicials modificacions que la normativa pretenia introduir FEDERATUR també es va reunir amb la Direcció General de Turisme per analitzar i valorar-ne les conseqüències.

 • El vuitè Simposi de l'ATA va ser un èxit. L'acte va reunir el passat 16 de novembre uns 200 professionals a l'Hotel AC Palau de Bellavista de Girona. Durant la trobada es va debatre, de la mà de ponents de gran nivell, sobre la professionalitat i la innovació com a elements destacats en el full de ruta del sector dels apartaments com a allotjaments turístics. En el marc del Simposi es va guardonar amb el Sol de la Costa Brava el vicedegà de la Facultat de Turisme de la UdG, el doctor José Antonio Donaire.

 • L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA), és una de les organitzacions empresarials de l'allotjament turístic que ha impulsat la Taula empresarial de turisme gironina. La plataforma s'ha creat per potenciar el sector. Entre els objectius que s'ha marcat la nova entitat hi ha el d'impulsar accions de promoció en els mercats de proximitat , potenciar la imatge del turisme de la demarcació i incentivar la convivència entre els ciutadans i els turistes.

   

   

 • El setembre és un bon moment per recordar l'ABC dels habitatges d'ús turístic! Si teniu un apartament i el voleu oferir a tercers, a canvi d'un preu, heu de saber que cal legalitzar-lo. En aquest post us expliquem el per què i les passes que cal seguir per poder desenvolupar la vostra activitat dins la normativa. 

    

 • Allotjaments amb valor afegit

  dilluns, 7 d’agost de 2017

  L'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) ofereix als seus clients descomptes exclusius en una cinquantena d'activitats per complementar la seva estada i fer que gaudeixi al màxim de la seva experiència al nostre territori.

    

 • L'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) va sumant socis per tal de poder oferir una gran diversitat d’habitatges d’ús turístic als seus clients. Durant els sis primers mesos d'aquest any s'han incorporat a la nostra entitat onze nous associats de diferents localitats de les comarques gironines. Actualment aglutinem més de 10.000 unitats d’apartaments i vil.les de lloguer turístic legalitzades i distribuïdes per tota la Costa Brava , Interior i Pirineu de Girona.

 • Ara per ara la distinció de professionalitat de les empreses gestores d’apartaments turístics o habitatges d’ús turístic únicament la poden rebre si formen part d’una Associació que les representi. La no obligatorietat de formar part de l’Associació, i la de no estar registrat, deixa les portes obertes a la competència deslleial i a la manca de garantia de serveis oferts als clients.
  El 61% dels nostres associats són agències intermediàries que gestionen el 76% dels habitatges d’ús turístic.

 • Àmplia entrevista de TV Girona a Montserrat Valverde, membre de la junta de l’ATA  i assessora legal de l’entitat,  per parlar de l’injust i desproporcionat augment de la taxa turística al sector dels apartaments i de la gran tasca de l’Associació per conscienciar de la necessitat de tenir legalitzat l’habitatge d’ús turístic.

 • La primera jornada s’ha fet avui a Sant Feliu de Guíxols
  El 44% dels Apartaments i Habitatges d’Ús Turístic regularitzats a Catalunya corresponen a les comarques de Girona

 • Avui s’ha dut a terme una reunió entre les dues parts a l’Ajuntament de Girona

  Girona, 1 de març de 2017.  L’Associació d’Apartaments Turístics (ATAha presentat avui el seu pla per lluitar contra l’intrusisme als Ajuntaments Gironins

 • Girona, 24 de febrer de 2017. L’Associació Turística d’Apartaments (ATA) i l’empresa de serveis ASISgrup han firmat un conveni per posar en marxa la primera borsa de treball específica per al sector dels apartaments i habitatges d’ús turístic de la demarcació de Girona. D’aquesta manera l’ATA podrà disposar d’una eina per tal de donar resposta a les necessitats dels seus associats en la recerca de personal qualificat. També facilitarà trobar el perfil més adient per a l’empresa i, si cal, dur a terme l’assessorament laboral del personal contractat.

 • Ja s’apropa l’època de Nadal, estar amb la família, menjar torrons, polvorons i d’obrir regals. És aquella època que penses en les vacances, estar tranquil amb els que estimes. Però, segur que no sabies que aquestes dates són les millors per reservar les vacances d’estiu? Doncs sí!!!

 • El lloguer turístic està de moda a tot el món. Només Girona ciutat ha triplicat el nombre d’apartaments en els últims dos anys, i és que a la Costa Brava fa més de 50 anys que els apartaments de vacances formen part de les vacances de moltes famílies.

   

 • És molt important planificar bé un viatge. Podeu estalviar-vos sorpreses, fent una ullada als comentaris que la gent deixa sobre l’apartament turístic. Els comentaris ajuden a donar credibilitat i a reforçar la idea que un té d’un apartament. Quan més comentaris positius i/o negatius, més informació rebem nosaltres d’allò que volem llogar. Això sí, hem d’estar alerta!

   

 • Cada vegades més persones aposten per llogar un apartament o una casa a on poder anar-hi de vacances. Allotjar-te en un apartament turístic pot ser més econòmic que llogar una habitació d’hotel. Segons American Express, aquest estiu es llogaran un 73% més d’apartaments turístics que l’any passat. Segons la Organització Mundial del Turisme, calcula que el 2030 hi haurà més de 1.800 milions de viatgers internacionals, el doble que el 2010.

   

   

 • Allotjar-se en família en un apartament

  dimarts, 31 de maig de 2016

  S’apropa l’estiu, falta poc perquè els nens acabin les escoles i comences a planejar les vacances. En qualsevol viatge, l’allotjament és una de les despeses més importants que cal tenir en compte. Escollir un apartament turístic és la millor opció per reduir les despeses. I Per què és la millor opció?

   

 • Vacances per a totes les butxaques

  Ja és primavera, fa bon temps, les flors floreixen i comença a fer calor. Deixem darrere l’hivern  i el teu cap ja pensa en les vacances d’estiu. Des d’ATA t'aconsellem en com escollir bé un apartament o una vil·la. Perquè sempre es poden estalviar diners si saps seleccionar bé.

   

   

 • Beneficis del lloguer d'apartaments turístics

  divendres, 15 de gener de 2016

  Si algun cop t’has allotjat a un apartament o vil·la segur que coneixes totes les seves avantatges però si pel contrari aquesta és la primera vegada t’expliquem els 5 beneficis d’escollir el lloguer turístic a Girona, la Costa Brava o el Pirineu.

   

 • Arriba el Nadal i com tots els anys torna el gran dilema: Quin regal faig als meus pares o a aquella persona especial?  Molt fàcil, regala una experiència!

   

 • (Organitzat per l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava / Pirineu de Girona)

  L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava – Pirineu de Girona, amb domicili a Girona, C/ de les Ferreries Velles, 3 – CP 17004,  celebrarà un concurs de fotogràfic d’Instagram titulat “Amb ATA com a casa” amb motiu de la inauguració de les seves noves oficines amb les condicions que a continuació es detallen.

  Bases del concurs.

 • Els apartaments turístics s’adapten més ràpid a les noves tendències del turisme que el sector hoteler

 • Turismo Familiar en la Costa Brava de Cataluña

  dimarts, 8 de setembre de 2015

  Viajares parla de la nostra Costa Brava i el Turisme familiar a Roses i L'Estartit !

  Turismo familiar en la Costa Brava de Cataluña

  Acabamos de regresar de un viaje con los niños por la Costa Brava norte visitando varias poblaciones con el sello de Destino de Turismo Familiar. En Roses, Torroella de Montrgí y Estartit hemos difrutado de lo lindo y hasta el tiempo ha resultado espectacular en plena primavera. Una luz fresca, de una gran nitidez, nos ha envuelto en todo momento y ha hecho posible sacar alguna linda instantánea, y que realizar actividades al aire libre toda la familia juntos fuera muy agradable.

   

  Los niños lo pasaron genial en la Costa Brava
  Los niños lo pasaron genial en la Costa Brava
 • La importància dels apartaments turístics

  dilluns, 7 de setembre de 2015

  El Punt Avui. 6.09.2015. Interessant article d'opinió de Lluís Torrent, President de la Federació Catalana de Associacions d´Apartaments Turístics sobre la importància dels apartaments turístics.

  La importància dels apartaments turístics

  Apartaments turístics de luxe a Figueres. Foto: JOAN SABATER.

 • Some of the biggest names in cycle racing have flocked to this Catalan town for its Pyrenean training routes, food and beauty

  Lake view, Banyoles, Catalonia, Spain

  Lake view, Banyoles. Photograph: Alamy

 • Las ventajas del alquiler vacacional en familia

  dimarts, 25 d’agost de 2015

  Las vacaciones son un momento estupendo para hacer algo diferente en familia, salir de la rutina y pasar tiempo de calidad juntos. Sin embargo, es fundamental elegir bien el destino y el alojamiento para que todos puedan disfrutar, sobre todo los niños.

  www.etapainfantil.com Nos ofrece un interesante post sobre las ventajas del alquiler vacacional en familia que compartimos con vosotros.

  Alquiler vacacional en familia

 • 10 coses a fer a Olot i la Garrotxa

  dimecres, 12 d’agost de 2015

  Apassionats del senderisme i la bona gastronomia, us portem un post de Roser Goula (blogger de Sempre Viaggiando) amb 10 coses a fer a Olot i la Garrotxa. I recorda que si estàs buscant un lloc on allotjar-te nosaltres et podem assessorar. Fes un mail a info@apartmentsandvillasgirona.org i t’ajudarem a trobar el millor apartament per a tu

  olot

 • Diari de Girona. 13-03-2015 Pressió a l´economia submergida. Els gestors d’apartaments turístics han rebut amb satisfacció que el Ministeri d’Hisenda hagi decidit posar setge als propietaris d’establiments «pirates». Hisenda actuarà sobre els particulars que cedeixen de forma opaca total o parcialment habitatges per internet o altres vies.

 • Us adjuntem les següents notícies de premsa sobre l’enduriment de les multes als habitatges d’ús turístic (HUTS) no legalitzats per part de l’administració.

 • Notícies preocupants del nostre sector

  dijous, 30 d’octubre de 2014

  Benvolguts,

  Informem de les últimes notícies que han sortit a la premsa aquesta darrera setmana i que van sobre la suspensió de llicències a la Ciutat de Barcelona. Un fet molt greu i que pensem que pot afectar en un futur pròxim, el nostre sector a la província de Girona.

 • Aquest Setembre gaudeix amb Indians, trobadors, pirates i corsaris, mariners i molt més a Costa Brava i Pirineu de Girona ! Vine amb nosaltres! Associació Turística d’Apartaments.

  http://ymlp.com/zNe5sI

 • En defensa del lloguer turístic

  dijous, 28 d’agost de 2014

  Como si se tratara de david contra goliat, el alquiler vacacional se defiende del lobby hotelero. desde que en junio de 2013 el gobierno cambiara la regulación del alquiler vacacionalalgunas comunidades autónomas, como baleares, han restringido hasta prácticamente prohibir esta forma de alquiler, al dictado del sector hotelero.

 • Gaudeix Calella de Palafrugell i les nostres OFERTES a ritme d'Havanera!
  Consulta el nostre butlletí.

  http://ymlp.com/zuEUnN

 • Juny – Viu el Sant Joan amb nosaltres!!

  dijous, 12 de juny de 2014

  Encara no saps què fer ni on anar aquest Sant Joan?
  Consulta les nostres ofertes!!

  http://ymlp.com/zxowZN

   

 • Juny – Copa Món de Windsurf !

  dimarts, 27 de maig de 2014

  Les Festes de la Primavera, la gastronomia tossenca, somiar per Cadaqués... i pels amants del Windsurf prepara't pel Campionat del Món, que fa parada a la Costa Brava!
  Consulta el butlletí de l'ATA - Associació Turística d'Apartaments i troba la millor opció!

  http://ymlp.com/z23Ya5

 • El passat dijous dia 7 de novembre de 2013, l’Associació Turística d’Apartaments va celebrar el VI Simposi de l’ATA a l’hotel Castell d’Empordà de la Bisbal d’Empordà. En aquesta sisena edició del ja consolidat Simposi va girar al voltant  de l’”Intrusisme i les oportunitats de lloguer davant la crisi”, temàtica que preocupa als nostres associats ja que representa una competència deslleial que es fa especialment significativa en aquests temps d’entorns complexos.

 • ACCIÓ COMERCIAL MERCAT DE MERCATS

  divendres, 18 d’octubre de 2013

  Des d’avui divendres i fins diumenge 20 d’octubre l’Associació Turística d’Apartaments (ATA) ens trobem  a l’acció comercial Mercat de Mercats que se celebra a Barcelona, conjuntament amb el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i altres entitats gironines, on disposem d’un mostrador situat a la Plaça de la Catedral.

 • Des de l’Associació estem organitzant el “6è Simposi de l’ATA”, sota el títol “Intrusisme i oportunitats de lloguer enfront la crisi”. El celebrarem el dijous 7 de novembre a l’hotel Castell d’Empordà de la Bisbal d’Empordà, a partir de les 9 del mati.

 • L’entrevista d’avui al President de l’Assopcaició Turística d’Apartaments, Marc Piferrer pel Diari de Girona per parlar de l’ocupació d’aquesta temporada.

 • Indians, pirates, trobadors, pescadors... no us perdeu les activitats del mes de Setembre

  http://ymlp.com/zeXt15

   

 • Una vegada més des de l’ATA seguim treballant per la promoció de l’Associació i conseqüentment de les empreses associades, entre d’altres assistint a Fires, Salons, Accions Promocionals, Workshops, etc.

 • L’Agència Catalana de Turisme (ACT) ha presentat des del cap de setmana passat i fins el 18 de maig una acció promocional a Diagonal Mar de Barcelona, en un espai central des d’on es fa promoció d’ofertes de primavera i estiu de tot Catalunya (tant de costa com d’interior i muntanya).

 • ATA ES PROMOCIONA A NARBONNE

  dijous, 9 de maig de 2013

  L’Associació ja es troba promocionant els nostres allotjaments turístics de Costa Brava i Pirineu de Girona dins el marc de la fira FOIRE DU PRINTEMPS a Narbonne, que va obrir portes ahir i durarà fins el 12 de maig. Acció que fem conjuntament amb el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i altres entitats gironines, i on disposem d’un mostrador propi.

 • L’Associació Turística d’Apartaments va celebrar el passat 23 de gener a la Sala d’Actes de la Cambra de Comerç la jornada d’atenció al Turisme Rus, a càrrec de l’empresa consultora Mar Integral Solutions.   La jornada és va organitzar com a resposta de la demanda del mercat actual, cada dia amb més client Rus, client que té un perfil molt concret, i cal atendre segons la seves expectatives.

Sobre els socis
Associats
Necessita ajuda?
ATA és membre de:
Back To Top