ATA i la Plataforma d'HUTS de LLoret de Mar es reuneix  amb als partits polítics que es presenten a les properes municipals


També demanen que es reconegui la tasca que fan els professionals del sector que compleixen la llei i que se’ls tingui en compte a l’hora de dissenyar normatives o actuacions que els impliquen. La primera trobada l’han dut a terme amb l’alcaldable del PSC a Lloret de Mar, Francisco Pastor . Durant les properes setmanes tenen previst reunir-se també amb altres formacions polítiques del municipi.

L’ATA i la Plataforma impulsen aquestes trobades amb l’objectiu de traslladar als partits polítics de Lloret de Mar un seguit de qüestions per saber quina opinió tenen del sector i quin  és el tractament  dels  HUTS que es fa en els diferents  programes electorals. Però sobretot volen saber si contemplen una estratègia de control per detectar els HUTS il·legals  que continuen llogant-se al municipi, i com s’articularà aquesta estratègia. Aquest és el principal problema que té del sector i que afecta molt negativament a la seva imatge.  Les dues entitats volen saber com les diferents formacions pensen controlar els particulars i empreses que no estan legalitzades i que ofereixen serveis en el sector dels apartaments turístics exercint una clara competència deslleial.

Segons l’ATA i la Plataforma l’estratègia de control per als HUTS il·legals hauria de passar per desenvolupar una normativa dictaminada pel propi Ajuntament amb el suport de la policia municipal que contempli més inspeccions i més efectives. D’altra banda, també consideren que caldria elaborar un llistat de les persones que actuen al marge de  la llei per tal que la policia hi pogués actuar.  

Per la seva banda, l’alcaldable del PSC es va mostrar obert a parlar de les demandes del sector i va assegurar que treballarà perquè Lloret de Mar tingui un turisme de qualitat.  “Necessitem un bon turisme i una bona  inspecció “ va assegurar Francisco Pastor en referència al control de les pràctiques il·legals.

ATA i la Plataforma també demanen que no es disminueixi el nombre llicències d’HUTS actuals a Lloret de Mar i que les  llicències que han caducat arran de la darrera revisió de l’Ajuntament puguin tornar al  mercat. Les dues entitats consideren que  hi ha demanda. El sostre de llicències d’HUTS és  de 3.000, una xifra que representen el 17 % de la totalitat de places d’allotjament turístic del municipi. Són en total 13.000 places d’HUTS legals a Lloret de Mar , de les quals el 32 per cent estan situades en blocs complets on no hi ha cap veí.

Les dues entitats consideren que ha d’haver-hi una regulació i aposten perquè hi hagi un equilibri entre les necessitats del sector i la convivència dels veïns.

També demanen que hi hagi un control dels actes incívics contra el sector i el turisme en general; i que el tractament de l’activitat dels apartaments turístics s’equipari a la de la resta del sector turístic pel que fa a la realització d’estudis, investigacions, col·laboracions i promocions.


Associats
Necessita ajuda?
ATA és membre de:
Amb el Suport de:
Crèdits
Avís legal - Politica de privacitat
Politica de cookies
© Associació Turística d'Apartaments 2019
Back To Top