Èxit del VIII Simposi d'ATA- Professionalitat  i innovació, clau de l'èxit en el sector dels apartaments

La professionalitat i la innovació com a elements destacats en el full de ruta del sector dels apartaments van centrar el passat 16 de novembre el vuitè simposi de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA), que va comptar amb grans ponents per debatre sobre quin serà el futur del sector. El Simposi ha volgut donar eines als propietaris i gestors d’apartaments turístics i habitatges d’ús turístic per afrontar els reptes que es plantegen en un sector en creixement i constant evolució i per atendre les demandes dels visitants que van més enllà de l’allotjament.

La inauguració del Simposi va anar a càrrec de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; del vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, Jaume Dulsat; i del president de l’ATA, Lluís Parera. La cloenda de la jornada va anar a càrrec del Director General de Turisme, Octavi Bono. Les autoritats van elogiar el sector per la gran tasca que fa com a dinamitzador econòmic del territori.

L’ATA considera però que cal seguir construint un sector fort i encara més competitiu, i per això es necessiten eines lligades a la innovació i a la professionalitat. Unes eines que ajudin a millorar el producte i la comercialització , a fidelitzar millor els clients i a aconseguir un turisme de qualitat.

El doctor José Antonio Donaire, guardonat amb el Sol de la Costa Brava

Durant el Simposi es va guardonar al vicedegà de la Facultat de Turisme de la UdG, el doctor José Antonio Donaire, amb el Sol de la Costa Brava.  Amb aquest  guardó  es vol reconèixer trajectòries destacades  de persones vinculades al sector  i amb una gran implicació.

 

El vicedegà de la Facultat de Turisme de la UdG, el doctor José Antonio Donaire va ser un dels ponents de la Jornada amb la ponència “Nous factors de canvi en el turisme contemporani”;  També es va comptar amb el professor associat de la Facultat de Turisme de la UdG, Yassine Bouallala que va parlar del “ El revenue management i l’optimització comercial als apartaments turístics”Joan Ribas, soci i fundador de GNA, va explicar als assistents “Com no dependre dels grans portals de reserves”  ; el secretari general  de l’European Holiday Home Association (EHHA), Carlos Villaro, va pronunciar la ponència “El futur legal a Europa Short&Rental”; i la fundadora de Serendipia, Èlia Guardiola,  va parlar del “Marketing emocional y Storytellint per crear vincles afectius entre allotjaments i clients”.

Durant el Simposi, Carlos Villaro va fer entrega d'un diploma a Carme Vilà, de Naturaki, després que una de les seves cases, El Loft de Vilafreser, va quedar finalista al concurs Holiday Home Award 2017 organitzat per la EHHA en la categoria Best Health and Wellness Holiday Home 2017 in Europe. 

 

A més,  en el decurs del dinar, es va oferir una actuació  d’Humor a càrrec del grup Poca Broma. L’acte va ser conduit per la periodista Judit Arroyo.

El Simposi d'ATA va dirigit a propietaris i gestors d’apartaments turístics i habitatge d’ús turístic i també a tècnics i responsables polítics de diferents administracions relacionades directe o indirectament amb el sector turístic.

Durant la roda de premsa que es va dur a terme en el marc del Simposi, l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona ( ATA) va reclamar que s’unifiquin les normatives de les administracions per poder fer front a un dels principals problemes que té el sector, que és l’intrusisme. La petició la van fer el president de l’ATA, Lluís Parera, i el president de  la Federació Catalana d’Apartaments Turístics (Federatur), Lluís  Torrent.

Segons van destacar els responsables de les dues entitats, el fet de no tenir un marc legal únic crea molts neguits i problemes. Ara mateix el sector està regulat per una normativa catalana i cada ajuntament l’adapta en funció de les  característiques del municipi i de la tipologia turística.

Durant la seva intervenció el president de l’ATA va destacar la gran importància  del sector.  La demarcació de Girona és capdavantera en la legalització d’Habitatges d´ús turístic. Actualment, i segons dades de la Generalitat, a  les comarques gironines hi ha 28.000 unitats legalitzades el que representa unes 140.000 places. En aquest sentit, el president de Federatur, va subratllar la gran tasca que es fa des de l’ATA per avançar en la legalització de la totalitat del sector .


Sobre els socis
Associats
Necessita ajuda?
ATA és membre de:
Amb el Suport de:
Crèdits
Avís legal - Politica de privacitat
Politica de cookies
© Associació Turística d'Apartaments 2019
Back To Top