L'ATA avala l'ordre estatal de tancament dels allotjaments turístics

Molts apartaments turístics de les comarques gironines ja havien obert i estaven preparats per rebre les reserves d’abans de Setmana Santa i els clients que hi havia allotjats als establiments han anat marxant els últims dies arran de les informacions sobre la situació actual. Hores d’ara no queda a la demarcació pràcticament cap apartament turístic obert, tot i que el decret dona un termini de set dies per fer efectiu el desallotjament, concretament fins el proper 27 de març.

De fet, durant els últims dies,  i abans que es publiqués l’ordre, l’ATA havia recomanat anar tancant de forma ordenada per la seguretat dels clients i dels propis treballadors.

Amb caràcter excepcional, el decret diu que queda permesa únicament la prestació de serveis de vigilància, seguretat i manteniment en els establiments.

L’ATA està a l’expectativa de l’evolució de la situació. El president de l’Associació, Lluís Parera, ha explicat que “en aquets moments la prioritat és atendre l’emergència sanitària” i confia que , “si les coses es fan bé, la situació pugui començar a tornar a la normalitat a principis de maig, i al setembre poder  recuperar la demanda perduda per Setmana Santa”.

Es demana en la mesura del possible ajornar i no cancel·lar reserves

Per altra banda, des de l’ATA es demana, en la mesura del possible, als clients que abans de la situació de crisi sanitària ja tenien feta la reserva , que l’ajornin i no la cancel·lin.  Fins i tot ofereixen als clients mantenir els preus de temporada baixa encara que la reserva la posposin per al juny,  juliol o setembre. “ Aquesta és una manera de poder garantir seguir donant feina als nostres treballadors un cop passi la situació actual i tot es normalitzi”, afirma Parera.

Pel que fa a les repercussions econòmiques, l’Associació encara no ha fet recompte de l’impacte de la crisi i reclama al Govern ajudes directes per al sector per tal que els establiments puguin disposar de més liquiditat per poder remuntar la situació i que aquestes ajudes siguin ràpides i efectives.


Associats
Necessita ajuda?
ATA és membre de:
Amb el Suport de:
Crèdits
Avís legal - Politica de privacitat
Politica de cookies
© Associació Turística d'Apartaments 2019
Back To Top