L’ATA demana per carta a una cinquantena d’ajuntaments que actuïn amb contundència contra l’intrusisme al sector

En l’escrit l’entitat manté  que “a partir d’ara , arran de la pandèmia de la COVID- 19, el turista buscarà  confiança i seguretat a l’hora de passar les seves vacances a la demarcació i dona per fet que els allotjaments il·legals no compliran amb les normatives que marquen els estrictes protocols d’higiene i seguretat que s’han de seguir”. “Ara més que mai  no ens podem permetre allotjaments il·legals i hem d’evitar que les seves males pràctiques desmereixin els professionals del sector que treballen amb rigor i sota criteris d’excel·lència” diu l’Associació en el text i afegeix que “la mala imatge que provoca aquest tipus d’allotjament no només afecta al nostre sector sinó al municipi on operen i al conjunt de la destinació turística”. 

En l’escrit l’ATA explica que “durant el temps que els establiments han hagut de tancar, degut a l’estat d’alarma, els nostres professionals s’han estat preparant i formant-se contínuament sobre  les mesures de prevenció i protocols que s’han de seguir  en relació al coronavirus “. “Els nostres professionals estant destinant molts esforços i recursos econòmics i humans  per fer que l’estada dels clients sigui segura però també agradable; i els ofereixen  les màximes garanties higièniques seguint els protocols  establerts”, assegura l’entitat.

En la carta enviada als ajuntaments es remarca que és una problemàtica  que   preocupa molt a l’entitat i que, per aquest motiu, “ho hem denunciat públicament en diverses ocasions i davant la Generalitat per tal que pugui procedir a imposar les sancions corresponents”.

La lluita contra l’intrusisme, una prioritat

L’ATA recorda que la lluita per aconseguir erradicar les pràctiques il·legals al sector és una de les prioritats de l’associació. A més, l’entitat està treballant en la creació d’un certificat de qualitat professional, un segell que identificarà els empresaris que fan les coses bé.  La idea va sorgir de la necessitat de dotar d’una eina potent el sector per poder fer visible la professionalitat de les persones que hi ha al darrera de cada apartament i habitatge d’ús turístic  i  la qualitat i rigor del servei que des de l’associació es defensa que hi ha d’haver. L’ATA considera que serà molt important disposar del certificat i que aquest distingirà les bones pràctiques respecte a l’intrusisme.


Associats
Necessita ajuda?
ATA és membre de:
Amb el Suport de:
Crèdits
Avís legal - Politica de privacitat
Politica de cookies
© Associació Turística d'Apartaments 2019
Back To Top