Jornada informativa sobre Habitatges d'Ús Turístic a Llançà

Des de l’Ajuntament de Llançà han manifestat que estan molt sensibilitzats  per tal d’anar eradicant l’intrusisme en el sector dels apartaments turístics al municipi. Segons han indicat durant la trobada, es fan reunions periòdiques amb els agències que operen al municipi i amb els propietaris d’habitatges turístics per fer un seguiment de la situació i des d’aquest any l’Oficina de Turisme s’ocupa de tramitar les altes dels nous HUTS ( abans es feien des de l’Ajuntament).

En aquestes sessions s’explica perquè s’han de regularitzar els apartaments turístics, com ho han de fer els seus propietaris o gestors, quins requisits es necessiten, i quines obligacions els comporta i beneficis, la categorització. També s’explica quin procediment s’ha de seguir per denunciar un apartament il·legal.

L’ATA manté que els apartaments que no estan regularitzats donen mala imatge al sector i  que cal garantir un gestió de professionalitat, rigor, seriositat i qualitat de producte .

Un 10 % més d’habitatges d’ús turístic regularitzats en l’últim  any

La tasca que es fa des de l’Associació és molt important per avançar cap a la regularització de la totalitat del sector. Segons la guia oficial d’establiments turístics de la Generalitat, actualment  a la demarcació hi ha 28.336 habitatges d’ús turístic inscrits, un 10 per cent més que fa un any. La  xifra que representa el 44% del total de Catalunya (64.776).

A Llançà hi ha 1.099 habitatges d’ús turístic inscrits que representen el 10% del total de la comarca.


Associats
Necessita ajuda?
ATA és membre de:
Amb el Suport de:
Crèdits
Avís legal - Politica de privacitat
Politica de cookies
© Associació Turística d'Apartaments 2019
Back To Top