Jornada sobre els canvis de la nova llei de protecció de dades

 

Més de 60 empresaris del sector de l'allotjaments turístic, del comerç i de la restauració es van reunir el passat 12 de febrer, a l’Hotel Carlemany, en una jornada per abordar la implantació de la nova Llei Orgànica de Protecció de Dades i altres aspectes derivats, vinculats a la seguretat informàtica dels seus negocis. La trobada, organitzada per l'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava Pirineu de Girona (ATA), l’agrupació de comerciants Girona Centre Eix Comercial, i l’associació d’Hostaleria i Restauració de Girona  responia a la preocupació dels associats per com incorporar a les empreses els canvis que comportarà de manera imminent l’entrada en vigor del Reglament europeu de protecció de dades, aplicable obligatòriament a partir del 25 de maig de 2018, i la nova Llei Orgànica de Protecció de Dades corresponent de l’Estat espanyol, en tràmit parlamentari.

Roger Garray, enginyer informàtic especialitzat en protecció de dades, i Joan López, director d’APLISER, van ser els encarregats d’informar sobre els principals canvis de la nova LOPD. Entre les principals novetats del projecte que substituirà l’actual es troben l’establiment dels 13 anys com a edat mínima per donar el consentiment per tractar les dades personals, la incorporació del dret de transparència que permet als interessats saber què fan amb les seves dades i qui les tracta, l’aparició de la figura del delegat de Protecció de Dades (DPO)  la regulació de situacions de tractament on hi ha interès legítim i el bloqueig de les dades per evitar la seva eliminació quan siguin necessàries per demostrar responsabilitats de tractament.

En aquest context, també es va tractar la seguretat en l’ús de les noves tecnologies als negocis (equips informàtics i qualsevol tipus de suport de comunicació o tècnica utilitzada per a la transmissió de la informació) com a factor clau. Ruben Bueno, administrador de sistemes i seguretat en TIC, i Xavier Pasqual, desenvolupador web, d’Efimàtica, van explicar els diferents elements que s’han de tenir presents per evitar un atac informàtic i mantenir protegides les dades. Els experts d’Efimàtica van posar de relleu el factor humà com a element “protector fonamental”.


Associats
Necessita ajuda?
ATA és membre de:
Amb el Suport de:
Crèdits
Avís legal - Politica de privacitat
Politica de cookies
© Associació Turística d'Apartaments 2019
Back To Top