L’ATA adverteix durant el IX Simposi de l'entitat que les moratòries d’apartaments turístics fomenten encara més l’intrusisme


“Es tracta de moratòries unilaterals i no permeten incloure les recomanacions que es fan des de l’Associació”, ha assenyalat el president de l’ATA. Parera ha dit que les restriccions de llicències afecten de forma directa als professionals que actuen legalment. A més, el president d’ATA ha recordat que les llicències no es donen de forma indiscriminada sinó segons el que marca la llei .

La inauguració de la jornada ha comptat amb la presència del  Director General de Turisme, Octavi Bono; i del tinent d’alcalde i regidor de serveis jurídics i seguretat de Lloret de Mar, Jordi Sais. La cloenda  del IX Simposi ha anat a càrrec del vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jordi Masquef. Les autoritats han elogiat el sector per la gran tasca que fa com a dinamitzador econòmic del territori.


Durant la seva intervenció, el president de l’ATA també  ha destacat la gran importància  del sector.  La demarcació de Girona és capdavantera en la legalització d’Habitatges d´ús turístic. Actualment a  les comarques gironines hi ha més de 36.500 unitats inscrites al registre de la Generalitat , el 45% del total de Catalunya. D’altra banda, Parera  ha fet  una crida a la necessitat de diàleg polític, d’estabilitat i de recerca de solucions per a Catalunya, que ens permetin seguir avançant i creixent com a sector i com a país.  

 Turisme sostenible, segur i legal

La sostenibilitat com a element clau de futur, la ciberseguretat i les estratègies per fer front als cada vegada més freqüents  atacs informàtics,  i la necessitat de continuar lluitant contra l’allotjament il.legal, són els temes que han centrat el novè  Simposi de l’ATA, que ha comptat amb ponents de gran nivell. L’objectiu de la trobada ha estat el d’oferir eines als propietaris i gestors d’apartaments turístics i habitatges d’ús turístic per afronta els reptes que es plantegen en un sector en creixement i constant evolució i per atendre les demandes dels visitants que van més enllà de l’allotjament.

La fundadora i consultora turística a Criteris , Violant Blanco, ha estat un dels ponents de la jornada amb la conferència: “Què espera el client en sostenibilitat ambiental? Com el podem fer partícip?”, on ha parlat d’accions per una gestió sostenible tant en els serveis que s’ofereixen com en l’operativa de treball. També s’ha referit a la importància de sensibilitar als clients i treballadors en aquest àmbit i ha proposat impulsar certificats com a credencials verdes certificables com a garantia per al client.

També s’ha comptat amb el pèrit judicial, informàtic forense, Bruno Pérez, que ha parlat de ciberseguretat amb la ponència: “Atacs i estratègies actuals i  reals”. “The Big Hack: “Accedeix a les dades. Pren el control “, ha estat una altra de les ponències del novè Simposi a càrrec del fundador de GrowTur,i professor universitari i conferenciant, Rafael de Jorge, que ha explicat quines són  les darreres eines i tècniques d’anàlisi que es fan servir per arribar a més clients.


Estudi sobre l’oferta d’allotjament turístic a Girona

Per altra banda, el  doctor Dani Blasco, tècnic del Campus de Turisme de la Universitat de Girona ha presentat un estudi sobre l’oferta d’allotjament turístic a Girona elaborat pel Campus de Turisme de la UdG per encàrrec de l’Ajuntament de Girona. L’estudi “Anàlisi de l’Oferta d’Allotjament a Girona” conclou que no es pot afirmar que l’activitat generada pels HUT’s repercuteixi negativament en aspectes socioeconòmics importants de la ciutat com són els preus de lloguer d’habitatges, la identitat local o la transformació dels teixits productius. L’informe també assenyala que la tendència de legalització dels allotjaments s’està incrementant en els darrers exercicis.


L’acte ha estat conduït per la comunicadora audiovisual Elisabeth Carnicer.

El Simposi va dirigit a propietaris i gestors d’apartaments turístics i habitatge d’ús turístic i també a tècnics i responsables polítics de diferents administracions relacionades directe o indirectament amb el sector turístic.Associats
Necessita ajuda?
ATA és membre de:
Amb el Suport de:
Crèdits
Avís legal - Politica de privacitat
Politica de cookies
© Associació Turística d'Apartaments 2019
Back To Top